Nu am fi cine suntem fără pielea noastră. Ne protejează de lumea exterioară, ne menține constantă temperatura corpului, creează vitamina D esențială și ne ajută să interacționăm cu oamenii pe care îi iubim. În același timp, este sensibilă și are nevoie de îngrijirea și atenția noastră pentru a rămâne sănătoasă.
Pielea este alcătuită din trei straturi: epiderma, derma și hipoderma, fiecare cu funcțiile și componentele specifice. Le vom lua pe fiecare pe rând.
1. Epiderma, nivelul superficial al pielii care intră în contact cu mediul înconjurător
Este un strat foarte important – inclusiv cosmetic – care oferă textura și nivelul umidității din piele. În acest strat, sunt prezente trei tipuri principale de celule: keratinocitele, melanocitele și celulele Langerhans.
● melanocitele produc melanina – dau culoarea pielii
● celulele Langerhans recunosc și elimină organismele străine
● keratinocitele conțin cantități mari de filamente cheratinice care joacă un rol important în protecția pielii (majoritatea epidermului este alcătuit din keratinocite)
2. Derma, stratul central de susținere a pielii, format din fibre de colagen, vase sanguine, glande sebacee, glande sudoripare,foliculi piloși si terminații nervoase.
Derma determină grosimea pielii și aspectul final cosmetic. Acest strat se subțiază odată cu vârsta și determină o pierdere din gradul de hidratare a pielii.
Principala componentă a dermei este colagenul. Acesta determină durabilitatea și stabilitatea stratului de piele în ansamblu, fiind produs în celulele fibroblaste. Pe lângă colagen, celulele fibroblaste produc elastină și alte proteine și enzime necesare susținerii matrixului extracelular. În sinteza colagenului, vitamina C (acidul ascorbic) și fierul joacă un rol important – o deficiență în aceste două substanțe determină scăderea colagenului din piele. Pe lângă celulele fibroblaste, derma conține și celule specifice sistemului imunitar, de unde și impactul asupra aspectului și structurii pielii. Factorii care afectează sistemul imunitar – lipsa somnului, stresul au un impact negativ și asupra pielii.
Venus Legacy™ folosește Radiofrecvența Multipolară și Câmpurile Electromagnetice Pulsate pentru a stimula încălzirea în profunzime a țesutului. Acest proces ajută la regenerarea fibrelor de colagen și elastina, naturale pielii, dar și la micșorarea volumului celulelor grase.
În același timp, un vacuum pulsat (VariPulse) atrage delicat în aplicator țesutul, făcând tratamentul mai confortabil și permițând energiei să circule în profunzime. Rezultatul constă într-un corp remodelat și redefinit și o piele mai fermă, fără celulită și riduri.
3. Hipoderma, stratul cel mai profund a pielii, care protejează corpul de presiune și șocuri mecanice
Hipoderma este formată, în principal, din celule adipoase și anumite tipuri de colagen. Odată cu înaintarea în vârstă, grăsimea din celulele adipoase este extrasă din anumite zone ale corpului, inclusiv din zona feței, și este distribuită în alte zone, determinând uneori un aspect inestetic. Pierderea de grăsime din hipoderma din zona feței are un impact negativ asupra aspectului pielii (pierde o parte din susținerea structurală).
Este important să avem o rutină de îngrijire eficientă pentru a menține o piele sănătoasă, suplă și hidratată.
Venus Legacy este aparatul numărul 1 în lume, aprobat de FDA, care utilizează tehnologia 4D. Aceasta combină radiofrecvența multi-polară, câmpuri electro-magnetice pulsate și tehnologia VariPulse cu feedback termal în timp real.
Venus Legacy reprezintă o alternativă high-tech perfectă la unele metode chirurgicale de remodelare corporală, diferența fiind aceea că nu provoacă durere și nu necesită perioade lungi de recuperare extinse. Rezultatele, în schimb, sunt cele visate: un corp tonifiat, o piele netedă, o redefinire frumoasă a corpului.
Tratamentul Venus Legacy poate fi folosit pentru mai multe zone ale corpului: abdomen, fese, coapse, gambe, genunchi, spate, brațe sau gușă.